O nama

SMER–Zemun postaje jedan od vodećih razvojnih i proizvodnih centara visokonaponske zaštitne opreme u jugoistočnoj Evropi. Naši proizvodi su dizajnirani i proizvedeni u saglasnosti sa međunarodnim standardima IEC (International Electrotechnical Commission) a preduzeće je organizovano u sistemu kvaliteta TMS 9001:2008 od 2007. godine ( broj sertifikata S 100 00257). Pouzdanost i kvalitet naših proizvoda stvorili su poverenje kod naših kupaca i prepoznatljivu robnu marku na ovim prostorima. Hiljade raznih proizvoda se nalaze u dugogodišnjoj eksploataciji u celoj Elektroprivredi Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Naša nastojanja su proširenje plasmana na druga strana tržišta. Proizvodi SMER–Zemun poseduju odgovarajuće ateste akreditovanih laboratorija. Pored toga, pre izlaska na tržište svi proizvodi se proveravaju u završnoj kontroli u pogonima preduzeća profesionalnim uređajem visokog napona od 0 do 75 kV. Svi proizvodi imaju garanciju od tri ili pet godina pod uslovima pravilne eksploatacije prema uputstvu za bezbedan rad i održavanje. Da bi ste stekli uvid u našu proizvodnju molimo vas da posetite sledeću stranicu "PROIZVODI".

image


image
image
image

Politika kvaliteta

Uspostavljanjem i poboljšavanjem sistema menadžmenta kvalitetom, ispunjavamo zahteve i očekivanja kupaca i vlasnika. Direktor je opredeljen da se ispunjavaju zahtevi kupaca i da se stalno poboljšava efektivnost sistema menadžmenta kvalitetom, u skladu sa zakonskom nacionalnom regulativom, međunarodnim standardima, zaštitom životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu. Svi zaposleni su odgovorni za kvalitet procesa koje obavljaju, prihvatajući stalna poboljšanja i preventivna delovanja, kao prepoznatljiv stil rada SMER-a, poboljšavajući kvalitet svog rada u cilju ispunjenja potreba i očekivanja kupaca. Politika kvaliteta daje okvir za utvrđivanje i preispitivanje ciljeva kvaliteta. Osnove politike kvaliteta SMER-a su:

  • Zadovoljni naši kupci, jer pokazujemo sposobnost i pouzdanost da isporučujemo visokokvalitetne proizvode,
  • Efektivan sistem menadžmenta kvalitetom, prema zahtevima ISO 9001:2008 i konkretnim ciljevima kvaliteta uz stalna poboljšavanja,
  • Efektivno upravljanje procesima, od nuđenja i ugovaranja do realizacije ugovora / porudžbina, uz konstantno povećanje profitabilnosti,
  • Isporuka proizvoda zahtevanog i očekivanog kvaliteta, što omogućava povećavanje plasmana i konkurentnosti našeg preduzeća.

Osposobljenost i motivacija za timski rad, u kome se ceni i koristi iskustvo i veština svakog zaposlenog, je garancija da će se održavati i unapređivati kvalitet procesa i proizvoda u cilju zadovoljenja naših kupaca! Direktor je obezbedio da je svima u SMER-u politika kvaliteta dostupna i objašnjena. Politika kvaliteta se preispituje minimum jedanput godišnje, da bi se utvrdila efektivnost sistema menadžmenta kvalitetom i ciljeva politike kvaliteta.